400 тисяч гривень компенсації: постраждалі чотири роки судилися після аварії з військовими

Ізюмський міськрайонний суд поставив крапку в справі про аварію та призначив потерпілим компенсацію. Про це стало відомо 21 жовтня через матеріали, опубліковані в Єдиному реєстрі судових рішень.

Згідно з вердиктом, водій військового автомобіля, їхав дорогою “Київ – Харків – Довжанський” зі швидкістю 70 км/год. В районі селища Кам’янка Ізюмського району він почав повертати ліворуч, проте не переконався в безпеці маневру і протаранив Mercedes-Benz, після чого виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з легковим фургоном Volkswagen Caddy.

Аварія за участю військових вантажівок: постраждали чотири людини

У результаті зіткнення, у водія останнього авто медики діагностували закритий осколковий перелом лівої великогомілкової кістки, а у пасажира були зламані велика і мала гомілкові кістки лівої ноги. Спочатку адвокат потерпілих заявив про бажання стягнути з військової частини по мільйону гривень в якості компенсації моральної шкоди обом постраждалим, пізніше під час судового розгляду подали два позови на 270 000 і 540 000 гривен.

Згідно з висновками експертів інституту ім Бокаріуса, компенсація моральної шкоди, заподіяної водієві, може становити 54 мінімальних зарплати по Україні.

Суд визнав водія військової вантажівки винним в порушенні правил водіння, але застосував до нього Закон “Про амністію”. При цьому служителі Феміди зобов’язали військову частину А1744 (знаходиться в Черкаській області) виплатити 100 000 гривень компенсації моральної шкоди на користь потерпілого водія, другому потерпілому призначили 300 000 гривень компенсації.

Вирок не вступив в законну силу. Протягом 30 днів обидві сторони можуть оскаржити вердикт.

У Харківській області перекинувся бензовоз: кабіну зім’яло (Фото)

Нагадаємо, раніше під Харковом в результаті потрійного ДТП постраждала одна людина. Аварія сталася на окружній дорозі в районі 17 кладовища. За інформацією копів, дорогу не поділили Skoda, ВАЗ і ГАЗ-6611. В результаті зіткнення вантажівка вилетіла в кювет, а водій отримав травми і був госпіталізований. Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 286 КК України.

Коментарі