Адвокат-зрадник з Харківщини перевозив для російських окупантів військове спорядження та “зливав” координати ЗСУ

Правоохоронці завершили спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 29-річного адвоката, якому заочно оголосили підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). 

Досудовим розслідуванням встановлено, що адвокат, будучи мешканцем села Хотімля Чугуївського району, ще на початку березня минулого року через месенджер «Телеграм» встановив звʼязок з представником російської спецслужби. Обвинувачений систематично надавав допомогу військовослужбовцям збройних сил рф, пов’язану із транспортуванням спецзасобів для ведення бойових дій, доставку яких він здійснював на власному автомобілі. При цьому він, не приховуючи свою лояльність та бажання «прислужити» військовим держави-агресора, передавав їм привезені радіостанції, біноклі, тактичні окуляри та навушники, аптечки та інше спорядження. Відбувалось це на центральній площі у Вовчанську. Про виконану «роботу» обвинувачений звітував у телефонному режимі своєму російському куратору.  

Чергував на блокпостах з росіянами і вишукував українських патріотів: у Харкові судитимуть поліцейського-зрадника з Ізюма

Також адвокат-зрадник передавав окупантам відомості щодо розміщення та місць дислокації військовослужбовців Збройних Сил України на Харківщині. 

Наразі обвинувачений переховується від українського правосуддя на території рф. Його судитимуть заочно у Чугуївському міському суді Харківської області.  Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного позбавленням волі з конфіскацією майна. 

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі