У Харкові розповіли, де допоможуть оформити COVID-сертифікат

У центрах надання адмінпослуг почали функціонувати “Дія Центри”, де тепер можна отримати допомогу в оформленні COVID-сертифікатів. Для цього необхідно звернутися до адміністратора центру і мати при собі функціонуючий гаджет з встановленим додатком “Дія”. Про це повідомили в Департаменті цифрової трансформації міськради.

У Харкові шахраї “заробляли” на підроблених ПЛР-тестах і сертифікатах чотири мільйони на місяць

У таких центрах харків’яни можуть отримати інформацію про те, які бувають COVID-сертифікати, подати заявку на отримання цифрового документа, визначити помилки при його генеруванні та дізнатися, як їх виправити. Також фахівці проконсультують з приводу продовження терміну дії сертифіката з шести місяців до року.

“Дія Центри” почали працювати у всіх центрах адмінпослуг міста. Найближчим часом такі центри відкриють у ТРЦ “Nikolsky” та північному корпусі Харківського національного університету ім. В. Каразіна.

Де в Харківській області можна зробити щеплення від коронавірусу (список пунктів)

Нагадаємо, на початку листопада співробітники кіберполіції викрили 17-річного харків’янина, який підробив додаток “Дія”. За даними правоохоронців, за допомогою телеграм-ботів “клієнти” за 200 гривень мали можливість отримати доступ до фейку “Дія”, за 300 — оформити підроблений сертифікат про вакцинацію від COVID-19, а за 100 – замовити фальшиве водійське посвідчення. На початку листопада умільця затримали у власній квартирі. Під час обшуку правоохоронці вилучили комп’ютерне обладнання, мобільні телефони, банківські картки та готівку. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 325 (“порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь”) КК України. Максимальна санкція передбачає покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Newsroom стало відомо, що раніше підліток вже потрапляв в поле зору правоохоронних органів за п’яне водіння без прав.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі