Атака на Керченський міст: Що відомо про “цілеспрямовану атаку” та наслідки (Фото, Відео)

У ніч на 17 липня на незаконно зведеному Керченському мосту сталася ситуація, яку окупанти описують як “цілеспрямовану атаку українських спецслужб”. Очевидці повідомляють про два вибухи невідомого походження.

В результаті інциденту один з прольотів мосту обвалився, а інший отримав пошкодження. Однак, точна картина пошкоджень ще встановлюється, оскільки пропагандистські відео розповсюджуються з різних джерел та не дають повної картини пошкоджень.

Винуватцю смертельної ДТП, який вчинив потрійне вбивство, загрожує довічне ув’язнення: подробиці (Фото)

Хоча окупанти заявляють про часткове відновлення руху Кримським мостом, примітно, що поїзди з тимчасово окупованого Криму до Москви зазнали затримок у п’ять годин та почали рухатися лише близько 9:00. За словами самопроголошеного “голови Криму” Сергія Аксьонова, вони намагатимуться скоротити затримки в дорозі.

Цей факт свідчить про те, що залізничне полотно, можливо, не постраждало або постраждало несуттєво.

Окупанти пропонують “альтернативні маршрути” для автомобільного транспорту, такі як переправа легкових автомобілів поромами або об’їзд через тимчасово окуповані території Херсонської, Запорізької та Донецької областей для вантажівок. Проте навіть пропагандисти не відгукувались позитивно на цю пропозицію, заявляючи, що “альтернативний шлях” перебуває під вогневим контролем України.

Ворог обстріляв Харківщину: є загиблий та поранені, — Синєгубов

У зв’язку з цим херсонський колабораціоніст вже обіцяв спростити контроль на так званих “блокпостах” на адміністративній межі між Кримом та Херсонською областю.

Отже, попри заяви окупаційних посадовців, можна зробити висновок, що автомобільне сполучення через Кримський міст зазнало більших пошкоджень, ніж заявлялося, і про відновлення автомобільного руху поки що рано говорити.

Це підтверджується також скасуванням автобусного сполучення між півостровом та регіонами рф.

Варто зазначити, що окупаційні пропагандистські ЗМІ звинуватили Україну в нічній атаці на Кримський міст, стверджуючи, що вона була здійснена за допомогою морських безпілотників. Однак відеоматеріали, які поширюються в соціальних мережах (щодо їх достовірності неможливо засвідчити), демонструють ситуацію, схожу на роботу протиповітряної оборони противника та два вибухи на дорожньому полотні.

Окупаційні “органи” розпочали “кримінальне провадження” за фактом вибухів на Кримському мосту, яке класифікують як “терористичний акт”.

Ситуацію, що склалася на Керченському мосту, українська влада поки що не коментує. Служба безпеки України видала коротке повідомлення:

У Головному управлінні розвідки також розмито прокоментували цей інцидент:

“Зараз весь світ бачить багатокілометрові затори й порушення мостових конструкцій. Що стосується додаткових коментарів причин цього – ми не коментуємо. Будь-які проблеми з логістикою – це труднощі для ворога, які можуть створити потенційні переваги для воїнів ЗСУ”, — заявив речник ГУР Андрій Юсов в коментарі для “Суспільного”.

Коментарі