Безкоштовний транспорт і відновлення критичної інфраструктури: у Харкові затвердили проєкт бюджету міста на 2024 рік

Виконавчий комітет Харківської міськради схвалив проєкт бюджету міської територіальної громади на 2024 рік. Про це повідомили пресслужбі мерії.

За словами заступника міського голови – директора Департаменту бюджету та фінансів Тетяни Таукешової, загальний обсяг доходів бюджету становитиме 17 млрд грн. Основним джерелом доходів, як і в попередні два роки, буде податок на доходи фізичних осіб. У структурі доходів бюджету наступного року він становитиме 55,1%, або 7,2 млрд грн. Крім того, місцеві податки та збори складуть 4,7 млрд грн.

Управління комунального майна та приватизації Харківської мерії витратить мільйон гривень на адвокатів

«Плату за землю плануємо отримати у розмірі 1 млрд грн. З податку на житлову та нежитлову нерухомість надійде 200 млн грн, а плата за оренду комунального майна складе 61 млн грн. Доходи спеціального фонду бюджету розраховані в розмірі 171 млн грн», – зазначила заступник міського голови.

За її словами, вперше передбачена дотація з держбюджету на виконання повноважень органами місцевого самоврядування в розмірі 617,4 млн грн. У проєкті також закладене збільшення коштів на освіту з 1,6 млрд до 2,033 млрд грн.

«Прогнозний обсяг видатків бюджету Харківської міської територіальної громади на 2024 рік розрахований в обсязі 17 млрд грн. Отже, обсяг доходів та витрат – збалансований», – наголосила Тетяна Таукешева.

Найбільша питома вага у структурі видатків становитиме оплата праці – 48,4%, або 8,2 млрд грн. На відновлення зруйнованих об’єктів критичної інфраструктури передбачено 1,2 млрд грн.

Як і в попередні роки, збережене фінансування витрат на забезпечення безкоштовного проїзду в метро, трамваях, тролейбусах і автобусах. На це передбачено майже 1,2 млрд грн.

Крім того, в бюджеті закладене надання допомоги малозабезпеченим громадянам та дітям захисників України, які загинули під час воєнних дій (за двома програмами – 39,5 млн грн).

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі