Будинок, дві квартири та чотири гаражі: що задекларував новообраний ректор Харківського вузу

У Харківській державній академії фізкультури пройшли вибори ректора. Новим керівником обрали В’ячеслава Мулика. Відповідний протокол з’явився на сайті Академії.

За В’ячеслава Мулика свій голос віддали 121 виборець з 226. Всього кандидатів було троє, серед них Олександр Ажіппо, до останнього часу виконуючий обов’язки ректора.

Ректор Харківського вузу купив квартиру за два мільйони гривень

Відомо, що В’ячеславу Мулику 72 роки. Він доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор, суддя національної категорії. У Харківській академії фізкультури працює з 1981 року. Був деканом, першим проректором, завідувачем кафедри зимових видів спорту, велоспорту та туризму. З 2015 керує кафедрою олімпійського та професійного спорту. У радянські роки був тренером жіночої збірної команди України та молодіжної команди СРСР з біатлону. Науково-педагогічною роботою займається протягом 45 років, є автором понад 220 наукових публікацій.

У своїй декларації кандидата на посаду ректора В’ячеслав Мулик вказав, що у його сім’ї є будинок в Старому Салтові площею 1195 квадратних метрів, квартира площею 101,3 квадратних метра і три гаражі в Харкові, земельна ділянка і гараж в Циркунах, і ще одна квартира в Харкові площею 46,6. Також професор будує дачний будинок у Старому Салтові, подружжя їздить на автомобілі Nissan Qashqai 2017-го випуску вартістю півмільйона гривень.

За минулий рік В’ячеслав Мулик заробив в академії фізкультури 382 тисячі гривень та отримав 126 тисяч гривень пенсії. Дружина новообраного ректора теж працює в Академії, за рік вона заробила 291 тисячу гривень. Сім’я зберігає готівкою 32 тисячі доларів, 170 тисяч гривень та 6 тисяч євро, на банківських рахунках – 13 тисяч доларів та 210 тисяч гривень.

Ректор Харківського університету показав декларацію перед звільненням

Нагадаємо, 29 грудня пройдуть вибори ректора у Державному біотехнологічному університеті, створеному на базі чотирьох харківських вузів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі