Били і душили протигазом: ідентифікували трьох зрадників з Купʼянського району, які катували 16-річного хлопця

Правоохоронці встановили трьох чоловіків, які катували 16-річного мешканця Купʼянського району.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, 15 серпня 2022 року юнак повертався до себе додому. До нього підʼїхала автівка, з якої вийшли троє озброєних чоловіків, які були вдягнені у військову форму. Вони силоміць затягнули хлопця до авто та відвезли до катівні, що була облаштована в приміщенні Купʼянського райвідділу поліції. Потерпілого утримували там 16 діб.

Підозрювані катували та знущались над підлітком: надягали йому на голову протигаз з перекриванням дихальних шляхів, змушували його присідати, віджиматись від підлоги. Також фігуранти систематично били неповнолітнього, майже не годували, а замість питної води давали технічну. Жорстокими діями підозрювані намагались отримати від 16-річного юнака інформацію про проукраїнські налаштованих громадян та учасників АТО/ООС на Купʼянщині.

У Херсоні затримали колаборанта, який катував викрадених українців

Як встановили правоохоронці, всі троє підозрюваних є мешканцями Купʼянського району. За даними слідства, 32-річний чоловік під час захопленя громади став “заместителем начальника отдела уголовного розыска Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области”. У свою чергу, 28-річний підозрюваний обійняв посаду “и.о. помощника участкового инспектора полиции отдела учакстковых инспекторов полиции”. Третій фігурант — 28-річний мешканець Купʼянщини.

Зрадникам, які знущилися над хлопцем, заочно оголосили підозри в колабораційній діяльності, порушенні законів та звичаїв війни за попередньою змовою групою.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі