Чиновник Харківської мерії “відмив” 1,3 мільйона гривень на освітленні будинків – поліція

Заступника директора одного з департаментів Харківської міськради звинувачують у заволодінні бюджетними коштами при встановленні освітлення на багатоповерхівках. За даними слідчих, чиновник організував злочинну “схему”, до якої залучив також підконтрольні суспільства. Вони й перемогли в тендерах на виконання робіт по освітленню житлових будинків. Про це повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Чиновника харківської мерії відсторонили від посади через підозри в розтраті

В акти виконаних робіт вносилися завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт, використаних матеріалів та їх вартість. Ці акти підписували всі учасники угоди. На їх підставі підрядні організації отримували кошти з бюджету. В результаті фігуранти заволоділи понад 1,3 млн грн з міськбюджету та завдали шкоди на відповідну суму.

Заступнику директора департаменту та чотирьом його спільникам повідомили про підозру в заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні. Санкція статті передбачає покарання від семи до дванадцяти років в’язниці з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Силовики в центрі Харкова обшукали машину директора департаменту міськради

Нагадаємо, у 2020 році чолі Департаменту житлового господарства міськради Роману Нехорошкову та його заступнику Олександру Лементу оголосили підозру за статтями 191 (“заволодіння або розтрата майна”) і 28, 366 (“службова фальсифікація в складі організованої групи осіб”) КК України. За даними слідства, чиновники діяли разом з директором приватної фірми, який вносив в акти виконаних робіт завищені ціни на будматеріали, що використовувалися під час ремонту багатоповерхівок. Потім документи підписував заступник голови департаменту.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі