Харків’яни cтворили маску для адвоката Масі Найєма, який втратив око на війні

Харківська артстудія Bob Basset створила напівмаску для українського адвоката, військовослужбовця ЗСУ і громадського діяча Масі Найєма (брата Мустафи Найєма), якого влітку тяжко поранили на фронті. Відповідні фото опублікували на сторінці студії у Facebook.

“Чорна шкіряна маска з на підкладці з натуральної замші, кріпиться на двох ремінцях, – розповів майстер Сергій Петров, – Вона зроблена з м’якої телячої шкіри, але є відформованою, то жорсткою конструкцією, яка дійсно захищає частину обличчя та ока. Не заважає рухатись і навіть танцювати. Справді привертає увагу, підкреслює індивідуальність і тішить її власника. У мене також є проблема з одним оком – починаючи з підліткового віку воно поступово переставало бачити через прогресуючу косоокість. Я дуже сильно це переживав, соромився і тільки коли став уже дорослим чоловіком, навчився приймати себе таким і навіть підкреслювати цю свою особливість. Я розробив зручне кріплення та зробив для себе маску на одне око. Звичайно, коли я приступив до роботи над маскою для себе, я вивчив усе, що було, про інженерію таких масок і читав про всіх, хто носив такі маски. Я зустрівся з Масі та поділився своїм досвідом. Звичайно ж, він не такий страшний, як у нього…  Ми домовилися, що я зроблю для нього маску. Але ж, після першої примірки, коли я побачив Масі в масці, це було настільки брутально-прекрасно, що я зрозумів, що хочу зробити для нього кілька масок.  Я планую зробити ще кілька масок для людей з таким типом поранення, окрім Масі, я знаю про таку проблему одного із захисників Маріуполя. Я впевнений, що моє мистецтво може бути дійсно лікуючим, і моє переосмислення маски як арт-предмета допоможе цим справжнім ветеранам переосмислити і прийняти своє нове обличчя.”

Студія Bob Basset прославилася своїми масками, які вдягають багато світових зірок, серед яких Zayn, Avril Lavigne, Korn, Otep and Tantric, Slipknot.

Раніше Newsroom взяв ексклюзивне інтерв’ю у співзасновника студії Bob Basset Сергія Петрова.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі