Депутати Харківської облради звільнили мільйонера з посади першого заступника голови

На пленарному засіданні, яке відбулося 25 листопада, депутати обласної ради проголосували “за” звільнення Альберта Кононенка з посади першого заступника голови.

Перед голосуванням Голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко заявила, що з відповідною пропозицією до неї звернувся 61 депутат. Самого Кононенка ініціатива, схоже, застала зненацька.

“Для мене це несподівано, але це право депутатів. Хочу всім подякувати за підтримку ініціатив, які ми разом вносили та приймали. Думаю, це буде початком нашої роботи в іншому форматі”, – сказав Кононенко.

Під час таємного голосування 86 з 98 голосували підтримали рішення. 11 депутатів проголосували проти.

До списку увійшли Кононенко та Мураєва: хто став заступниками голови облради

Нагадаємо, Альберта Кононенка призначили першим заступником голови облради 11 грудня 2020 року.

Альберт Кононенко народився в 1968 році. У нього дві вищі освіти – у ХНУ імені Каразіна (“Економіка”) та Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого. Чоловік був помічником нардепів Павла Костенка (“Батьківщина”) та Андрія Пінчука (“Партія регіонів”). У Харківській облраді Кононенко вважався одним з найбагатших депутатів — зокрема, у 2016 році тільки в борг він дав 133 мільйони гривень.

Після оголошення йому підозри за статтею 191 КК України (“розтрата або привласнення майна”), депутат виїхав до РФ. Сам Кононенко тоді заявив про політичне переслідування. Пізніше звинувачення з нього були зняті, а на сайті облради з’явилася інформація про можливу виплату чоловікові компенсації.

Коментарі