Держгеонадра продала дозвіл на користування піщаним кар’єром на околиці Безлюдівки

Державна служба геології та надр України провела торги з продажу спеціального дозволу на користування надрами щодо видобутку піску на ділянці Безлюдівська-1. Переможцем стало ТОВ “Корисна Копальня” Максима Бреславського. Про це стало відомо з сайту “Прозорро. Продажі”, проінформували в Харківському антикорупційному центрі.

Миллиардный ущерб на незаконной добыче песка: в Харьковской области будут судить троих бизнесменов

Ділянка Безлюдівська-1 розташована за 1,3 км на південь від околиці селища Безлюдівка Харківського району. Вид корисної копалини: пісок. На продаж виставили дозвіл на геологічне вивчення, зокрема дослідно-промислову розробку корисних копалин із подальшим видобуванням. Термін надання дозволу – 20 років.

Стартова ціна дозволу становила 249,2 тисячі гривень. На торги прийшли дві компанії: ТОВ “Київ Алмаз Видобування” та ТОВ “Корисна копальня”.

Переможцем торгів стало ТОВ “Корисна Копальня”, яке запропонувало на гривню більше за конкурентів. Вартість дозволу фактично становить мільйон гривень.

Засновником ТОВ “Корисна Копальня” є Максим Бреславський. Він зараз – основний засновник ТОВ “Будівельний альянс “Моноліт”. Також Бреславський є співвласником ПАТ “Вільхуватка” – фермерське господарство, яке раніше входило до бізнес-імперії Арсена Авакова.

Бреславський є співвласником закладів харчування. Крім того, він виступає засновником підприємства з видобування солі на Львівщині ТОВ “Біленька криниця”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі