Держпродспоживслужба планує скасувати штраф у 325 мільйонів харківської “Нової Пошти”

Комісія Держпродспоживслужби завершила перевірку за фактом багатомільйонного штрафу, накладеного на “Нову Пошту”. Найближчим часом його повинні скасувати. Про це повідомила голова служби Владислава Магалецька.

Антимонопольний комітет оштрафував харківських ритуальників

Нагадаємо, раніше “Нову Пошту” звинуватили в порушенні при транспортуванні посилки. Під час перевірки керівник одного з відділень запропонував ревізорам звернутися до керівництва компанії. Такі дії співробітники Держпродспоживслужби розцінили як спробу перешкодити перевірці та наклали на юрособу штраф у розмірі 325 мільйонів гривень.

Настільки велика сума викликала серйозний резонанс, а в самій компанії заявили, що будуть заперечувати рішення в судовому порядку. Внутрішня перевірка почалася й в самій Держпродспоживслужбі. В ході неї з’ясувалося, що інспектор допустив процесуальні порушення та не зіставив порушення та покарання.

“За підсумками перевірки штрафи рекомендується (формулювання згідно з нормою закону) скасувати. Впевнена, що так і станеться”, – заявила Магалецька.

Крім того, після того, що сталося “Нова Пошта” запустила зміни у свій сервіс з реагування на скарги споживачів.

Безсилля поліції: жоден з 34 порушників карантину не заплатив штраф

Нагадаємо, раніше в Харківській області підприємство зобов’язали заплатити 12 мільйонів за сотню неоформлених працівників. У листопаді 2019 року контролери виявили, що компанія порушує закон. До роботи допустили 101 співробітника без оформлення трудового договору. Вони чергували на пожежних вежах, висаджували ліс і боролися зі шкідниками. Частина робіт була пов’язана з ризиком для здоров’я. У зв’язку з цим Держпраця наклала на підприємство штраф у розмірі 12,6 мільйона гривень.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі