Деяких тварин із зоопарку “Казкова діброва” у Новій Каховці вдалося врятувати

Учора вранці після підриву Каховської ГЕС комплекс відпочинку “Казкова діброва” повністю затопило водою. Виявилося, що деякі тварини перебували не на території парку, а вдома у однієї ззі співробітниць, і тому залишилися живі. Серед них папуги, білки-летяги, фретки, шиншили і морськи свинки. Про це повідомили на cторінці зоопарку у Facebook.

Інші тварини все ж таки загинули. У “Казковій діброві” жили також мавпочки, поні, віслюк, єноти, ворон, бабаки, камерунські кози, вівці, лебеді, качки та інші тварини.

Підрив Каховської ГЕС: затоплено понад 1800 будинків, вода продовжує прибувати

“Вже о 6 ранку, коли прийшли робітники Діброви, все було затоплено водою. Ми цілий рік намагалися врятувати тварин. Тварини були заблоковані у парку. Парк було заміновано, всі дороги перекриті, евакуація тварин була неможливою. Рік назад ми всі гуртом збирали кошти, щоб закупити корма на рік. Допомагали фермери, підприємці, а також багато людей приносили овочі і пересилали гроші на допомогу тваринам. Діброва пережила жахливу зиму без світла і опалення. Валентина забрала до себе додому всіх теплолюбивих тваринок (більше 60). Всі тварини вижили до весни, а потім повернулися назад у Діброву. Двоє робітників Діброви кожного дня під обстрілами, ризикуючи своїм життям, ходили в зоопарк, щоб годувати і доглядати за тваринами. Низький уклін Валентині і Вові! Ми робили все, щоб зберегти життя тварин, навіть в такій жахливий ситуації. А сьогодні Казкова Діброва, улюблене місто відпочинку мешканців і гостей Нової Каховки, було знищено окупантами. Це страшне горе, страшний біль”, – сказано на сторінці зоопарку.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі