ДНК-експертиза підтвердила, що письменника Володимира Вакуленка з-під Ізюма вбили

Дитячий письменник, поет і лауреат численних літературних премій Володимир Вакуленко, який мешкав в селі Капитолівка поблизу Ізюма, зник у березні 2022. Батьки понад пів року шукали свого єдиного сина. Згодом стало відомо, що російські окупанти викрали його.

Захиснику Сергію Сові, чиє тіло знайшли в Ізюмі, присвоїли звання Героя України

Як повідомило “Суспільне“, мама Володимира дізналася, де живуть викрадачі й ходила до росіян з проханням відпустити сина. Згодом до неї надходила інформація, що Володимира нібито вивезли з України. Після того, як українські війська звільнили окупований Ізюм, в місті виявили місце масового поховання, де знайшли понад 400 тіл. Поховання проводила місцева ритуальна служба, вона ж вела журнал із даними про небіжчиків, де під номером 319 були вказані дані письменника.

Розслідувачі “Суспільного” знайшли фото тіла під номером 319, зроблене перед похованням. На ньому — прострелені документи Володимира Вакуленка, також — татуювання на руці, схоже на те, що мав письменник.

Учора, 28 листопада, його колишня дружина Ірина Новицька повідомила в Facebook, що за результатами ДНК-експертизи у похованні 319 було тіло Вакуленка.

У письменника лишився неповнолітній син. Дитина має інвалідність і потребує допомоги. Чоловік майже ніколи не розлучався із сином.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі