Захиснику Сергію Сові, чиє тіло знайшли в Ізюмі, присвоїли звання Героя України

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України посмертно старшому солдату Сергію Сові. Відповідний указ опублікувано на сайті глави держави.

“За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” Сові Сергію Олександровичу – старшому солдату (посмертно)”, – сказано в документі.

В Ізюмі завершили ексгумацію на місці масового поховання: експерти викопали 436 тіл

Тіло загиблого військового Сергія Сови з синьо-жовтим браслетом на руці було знайдене під час ексгумації у місці масового поховання в Ізюмі Харківської області. Захисника впізнала за татуюванням дружина. Старший син Сергія Марат написав листа президенту, в якому попросив сприяти швидшому поверненню тіла батька до рідного Нікополя для гідного поховання та зазначив, що воліє, аби його батька нагородили, як Героя.

Сергій Сова боронив Україну в складі 93-ої окремої бригади “Холодний Яр” з 2014 року. З 19 квітня 2022 року вважався безвісти зниклим.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі