До Харківського нацуніверситету ім. Каразіна приєднали Українську інженерно-педагогічну академію

Днями Вчена рада Харківського національного університету ім. Каразіна прийняла рішення про утворення навчально-наукового інституту “Українська інженерно-педагогічна академія” на базі академії у складі Каразінського університету. Про це повідомили у пресслужбі вишу.

“Колектив Каразінського університету з великою повагою ставиться до здобутків і досягнень своїх колег, вбачаючи в об’єднанні можливість спільної праці, навчання, створення потужних спільних освітніх і наукових проєктів. Ми докладатимемо всіх зусиль, щоб об’єднання колективів відбулося на підставі стратегії “win-win” зі збереженням інтересів студентської та науково-педагогічної громадськості наших колективів”, – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, що наприкінці 2023 року у Міністерстві освіти та науки почали розглядати можливість приєднання до ХНУ ім. Каразіна Української інженерно-педагогічної академії та Харківського національного університету ім. Сковороди. Керівництво та колектив обох вишів виступали проти такої оптимізації. 13 січня 2024 року Кабінет міністрів погодив рішення про приєднання академії.

Пізніше міністр освіти Оксен Лісовий заявив, що педуніверситет не об’єднуватимуть з ХНУ ім. Каразіна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі