До Харкова доставили першу посилку за допомогою безпілотника

Цінний вантаж відправили з Києва, а в дорозі літальний апарат супроводжував літак. Про це стало відомо 30 липня через повідомлення логістичної компанії.

“Нова пошта” випробувала доставку вантажів по повітрю. Посилку доставили безпілотним апаратом українського виробництва, який піднявся на висоту 300 метрів. Напередодні о 7:00 безпілотник вилетів з київського аеродрому “Чайка”, а вже опівдні приземлився на аеродромі “Коротич” під Харковом.

Для тестового польоту в спеціальний вантажний відсік завантажили кілька посилок загальною вагою близько 5 кг. Під час тестового польоту за безпілотником стежив оператор, готовий у будь-який момент взяти керування під контроль, а в повітрі його супроводжував легкомоторний літак.

У компанії розповіли, що літальний апарат оснащений парашутом, тому в разі непередбаченої ситуації зможе безпечно приземлитися, не пошкодивши вантаж. Запустити послугу на постійній основі планують вже в наступному році.

Держпродспоживслужба планує скасувати штраф у 325 мільйонів харківській “Новій Пошті”

Нагадаємо, раніше в Харківській області підприємство зобов’язали заплатити 12 мільйонів за сотню неоформлених працівників. У листопаді 2019 року перевіряльники виявили, що компанія порушує закон. До роботи допустили 101 співробітника без оформлення трудового договору. Вони чергували на пожежних вежах, висаджували ліс і боролися зі шкідниками. Частина робіт була пов’язана з ризиком для здоров’я. У зв’язку з цим Держпраця наклала на підприємство штраф у розмірі 12,6 мільйона гривень.

Коментарі