До Харкова прибула Міжнародна комісія ООН з розслідування порушень

У Харкові 15 листопада пройшла зустріч представників незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні з представниками Харківської обласної прокуратури.

Як повідомляє прокуратура, на зустрічі обговорювали документування жертв російської агресії серед мирного населення, фіксацію пошкоджень та руйнувань об’єктів цивільної та критичної інфраструктури внаслідок ударів російських терористів.

У Харківській області ексгумували тіла чотирьох цивільних, один з них — зі слідами катувань

“На Харківщині російські військові вбили 73 дитини, ще 197 отримали поранення. Зруйновано дитсадки, школи, ліцеї, гімназії: окупанти прицільно били по навчальних закладах, позбавляючи дітей права на освіту. Крім того, ми розслідуємо факти співпраці з представниками РФ колаборантів з області, які намагалися впровадити пропагандистську російську освіту для школярів. Повне та всебічне розслідування триває” – нагадав голова обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Розвозив російську “гуманітарку” та агітував за Путіна: жителю Вовчанська оголосили підозру

Незалежна комісія ООН була створена в березні 2022 року. Її завдання — зібрати всі докази російських воєнних злочинів, щоб жоден винний не пішов від покарання.

Коментарі