До прибирання річки Уди за сприяння голови Харківської облради залучили техніку і водолазів

У селищі Бабаї небайдужі харків’яни і місцеві мешканці вдруге вийшли на прибирання річки Уди. Сьогодні витягати з річки сміття ековолонтерам допомагають два трактори, маніпулятор та водолази з човнами.

Після звернення активістів голова Харківської облради Артур Товмасян допоміг залучити техніку і фахівців ДСНС. “В минулому році, коли я працював ще в районній адміністрації, до мене звернулися місцеві мешканці й активісти, зокрема, Сергій Юджин з проханням допомогти в розчищенні річки. Ми відгукнулися і прийшли на допомогу людям. У цьому році знову не могли стояти осторонь цієї проблеми. Вдалося залучити техніку і фахівців ДСНС, зокрема, водолазів. Але проблема набагато ширше, ми про неї знаємо і над її вирішенням будемо працювати”, – сказав Артур Товмасян.

photo_2021-05-22_13-09-31.jpg

photo_2021-05-22_13-09-33.jpg

photo_2021-05-22_13-09-12.jpg

Нагадаємо, річка Уди, притока Сіверського Дінця, страждає від куп сміття, а також нечистот, що скидаються з місцевої колонії і декількох підприємств. На річці утворилися кілька “островів” з пластикових і скляних пляшок, пакетів та інших відходів, які зупиняють течію річки.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі