Допомагали окупантам і хотіли потрапити до ЗСУ: контррозвідка затримала двох російських агентів (Фото)

Про це 20 серпня повідомили у Службі безпеки України.

Співробітники контррозвідки затримали двох російських агентів, які намагалися збирати дані про постачання українським військовим західної зброї та боєприпасів.

“Зрадниками виявились двоє мешканців Вишгородського району. Обидва фігуранти сприяли російським військовим на тимчасово окупованій території Київської області. Крім цього, чоловіки брали активну участь у так званих фільтраційних заходах, вишукуючи серед місцевих жителів українських патріотів, які чинили опір загарбникам. Встановлено, що зловмисники катували малолітнього хлопця за те, що допомагав підрозділам ЗСУ виявляти техніку та місця дислокації окупантів. Після звільнення Київщини посібники окупантів залишилися на території регіону та продовжили підривну діяльність проти нашої держави”, — йдеться у повідомленні СБУ.

Щоб розвідувати та передавати ворогам інформацію про маршрути переміщення та місця базування західного озброєння, один із російських агентів виїхав до сусіднього регіону, де підписав контракт із ЗСУ, інший — хотів “призватися” від одній з територіальних громад поблизу Києва.

Українські контррозвідники своєчасно викрили плани фігурантів та задокументували їхні злочинні дії. Під час обшуків у будинках російських агентів силовики виявили комплектуючі до саморобних вибухових пристроїв, засоби зв’язку, які використовує ворог для комунікації з “координаторами”.

Слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру в державній зраді, скоєну в умовах воєнного стану. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі