Допомагав окупантам будувати бліндажі та укріплення: на Харківщині ліснику повідомили про підозру (Фото)

Правоохоронці затримали завідувача одного із секторів ДП ​​“Куп’янське лісове господарство” Харківської області, який допомагав російським окупантам. Про це 7 жовтня повідомили у регіональній прес-службі прокуратури.

За даними слідства, у квітні фігурант добровільно погодився допомагати загарбникам. Представники країни-агресора призначили чоловіка на посаду “головного інженера” ​​у незаконно створеному підприємстві окупантів. У червні за сумлінну роботу куратори підвищили чоловіка і запропонували йому стати “виконувачем обов’язків директора”, на що той погодився.

Щоб догодити рашистам, лісник забезпечував добір кадрів для роботи на підприємстві, організовував незаконну заготівлю деревини та надавав матеріали окупаційній владі для облаштування бліндажів та інших фортифікаційних споруд, які використовували військові країни-агресора проти ЗСУ.

6 жовтня фігуранта затримали. Чоловіку повідомили про підозру за статтею 111 (державна зрада) КК України. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі