Допомагав рашистам ховатися у лісі: на Донеччині затримали місцевого жителя (Фото)

Співробітники спецслужби на Донеччині затримали посібника російських окупантів. Про це 21 жовтня повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, фігурант здавав противнику місцезнаходження учасників руху опору на тимчасово окупованій території Лиманської громади. Також чоловік показував агресорам будинки місцевих фермерів, які виїхали з області. Такі домоволодіння загарбники спочатку розграбували, а потім розселили в них особовий склад та маскували у дворах військову техніку.

Під час контрнаступу ЗСУ у Донецькій області фігурант допомагав окупантам тікати від українських військ лісовими стежками. Потім він намагався ховатись від правосуддя, проте співробітники СБУ викрили його після деокупації району.

Підозрюваним виявився мешканець селища Старий Караван. Чоловік на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну добровільно пішов на співпрацю з ворогом і збирав для них розвіддані. Отриману інформацію каральні загони агресорів використовували для масових репресій проти місцевих жителів.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Чоловіку повідомили про підозру за статтею 111-1 (надання допомоги незаконним збройним формуванням держави-агресора у веденні бойових дій проти ЗСУ) КК України. Суд обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі