Допомагав рашистам обстрілювати школи у Миколаєві: СБУ затримала російського агента (Фото)

Про це 27 серпня повідомили у Службі безпеки України.

Співробітники СБУ затримали російського агента, який передавав ворогові координати освітніх установ Миколаєва для так званих “залякувальних” ракетних обстрілів. Крім цього, фігурант збирав розвіддані про дислокацію ЗСУ на півдні країни.

Чоловіка завербував кадровий співробітник військової розвідки росії після початку повномасштабного вторгнення окупантів в Україну. Фігурант був активним учасником дискусій у численних телеграм-каналах антидержавного характеру, де не приховував своїх антиукраїнських поглядів та відверто просував “русский мир”. Під час обшуку у будинку затриманого правоохоронці знайшли мобільний телефон, який він використав для комунікації з російським координатором.

Правоохоронці встановили, що за “наводкою” агента у Миколаєві зруйновано та пошкоджено кілька об’єктів військової інфраструктури, також було завдано нищівного удару по двох школах.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Громадянину повідомили про підозру за статтею 114-2 (“несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ”) КК України. Чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція передбачає позбавлення волі на строк до 12 років.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі