Допомагав створювати каральні органи: справу поліцейського-зрадника з Вовчанська передали до суду

Колишній правоохоронець з Вовчанська почав добровільно працювати на окупантів у березні 2022 року. Він був одним з тих, хто допомагав загарбникам створювати окупаційні каральні органи. За активну допомогу, росіяни призначили його керувати. Про це повідомили у Держбюро розслідувань та Харківській обласній прокуратурі.

У квітні минулого року зрадника призначили «начальником» так званого «відділу поліції». Аби представити очільника, окупанти навіть провели збори. Присутнім вони повідомили, що «керівник» виконуватиме посередницькі функції між поліцейськими та представниками РФ. У свою чергу, обвинувачений запевнив своїх російських кураторів, що у разі виникнення питань він буде до них звертатися за порадами. 

Поліцейський-зрадник з Харківщини вибивав покази електричним струмом, щоб отримати підвищення у окупантів

Наприкінці травня окупанти перепризначили його на посаду «в. о. начальника патрульно-постової служби» в «Волчанском районном отделе внутренних дел управления МВД ВГА Харьковской области». 

Зрадник проводив інструктаж особового складу для здійснення служби на блокпостах, чергував у складі слідчо-оперативних груп, здійснював прийом громадян, забезпечував охорону громадського порядку під час проведення окупантами масових заходів. 

Під час звільнення Вовчанська поліцейський утік до Росії. Його обвинувачують у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України) та судитимуть заочно в Ленінському райсуді Харкова. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі