Допоміг окупантам провести до Києва понад 100 танків: на Сумщині затримали російського агента (Відео)

Про це 18 серпня повідомили у Службі безпеки України.

Співробітники СБУ знешкодили російського агента. За інформацією відомства, зрадником виявився завербований ФСБ мешканець Сумської області. Чоловік у перші дні повномасштабного вторгнення рф провів у Київську область 128 ворожих танків.

Після того, як українські захисники звільнили Сумську область, російський агент продовжив співпрацювати із ФСБ країни-агресора. Він збирав дані про місцезнаходження, кількість та озброєння ЗСУ в регіоні. Для комунікації фігурант використав закриті канали електронного зв’язку.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Під час обшуків у будинку чоловіка правоохоронці вилучили комп’ютер та мобільні телефони з доказами контактів із російськими кураторами. Затриманому було вручено підозру за статтею 111 (“державна зрада”) КК України. Нині він перебуває під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі