Дорога комуналка та проблеми з виїздом з двору: у Харкові проінспектували новий ЖК

Будівельна компанія “Авантаж” закінчила зведення житлового комплексу “Ключ” по вулиці Мінській, 49. Ціни на квартири в ЖК стартують від $1500 за квадратний метр. У багатоповерхівку почали заселятися власники житла тому оглядачі Харківської нерухомості з проєкту “Цегла” поспілкувалися з мешканцями про якість будівництва, дизайнерські рішення та проблеми, пов’язані з експлуатацією будинку.

Нерухомість в ЖК “Ключ” належить до бізнес-класу. Будинки збудовані за монолітно-каркасною технологією, яка передбачає поєднання несучих елементів та монолітного залізобетону і стінового заповнення. Стіни зроблені з газоблоку, що не сприяє шумозаглушенню, та обшиті мінеральною ватою. У будинку — автономне опалення, територія не закрита, але під цілодобовим відеоспостереженням. У ЖК є підземний дворівневий паркінг.

Надбудова та дерева на даху: стало відомо, як хотіли реконструювати будівлю (Фото)

Як розповів місцевий житель Руслан, серйозних зауважень до якості будівництва у нього поки не виникло, проте є кілька нарікань до облаштування прилеглої території.

“Мені б дуже хотілося, щоб фасад будинку був огороджений для проходу сторонніх осіб. Як бачите, зараз територія відкрита. Також невелике розчарування викликав дитячий майданчик. Він знаходиться осторонь та відрізняється від того, який ми бачили на плані”, — ділиться Руслан.

На думку ще одного місцевого жителя Дмитра, основний недолік ЖК “Ключ” — це виїзд з двору.

“Проїжджа частина навколо висоток дуже вузька. З боків стоять припарковані автомобілі. Поруч будується ще один житловий комплекс і в майбутньому тут буде дуже непросто виїхати з двору”, — розповідає Дмитро.

Будівництво за колесом огляду: як Харківська висотка могла б змінити вигляд на світові пам’ятки (Фото)

Ще одним слабким місцем ЖК є вартість комунальних послуг.

“Тарифи, на мій погляд, завищені. Якщо порівнювати з загальноміськими цінами, то у нас в ЖК вода коштує на третину дорожче. За опалення теж доводиться платити приблизно на 30% більше”, — розповідає Дмитро.

За інформацією блогерів проєкту “Цегла”, дві земельні ділянки, на яких побудовані будинки ЖК” Ключ”, знаходяться в його власності. Поруч будується третій будинок цього житлового комплексу, але земля під ним — все ще в комунальній власності. Зараз цю ділянку орендують під будівництво. За даними блогерів, в цільовому призначенні третьої ділянки, на якій планують звести висотку, немає інформації про паркінг, при цьому в документах міститься інформація про можливість створення ринкової інфраструктури.

Коментарі