Надбудова і дерева на даху: стало відомо, як хотіли реконструювати будівлю, що обвалилася (Фото)

Після обвалу стіни на проспекті Гагаріна, 20 у Харкові адміністрація офісної будівлі провела для орендарів зустріч з архітектором проєкту реконструкції. Про це Newsroom повідомили орендарі приміщень.

Раніше їх повідомляли, що у дворі будівлі будується парковка, проте виявилося, що заплановані більш масштабні роботи.

Обвал будинку в Харкові: в мерії побоюються нових руйнувань

У розпорядженні редакції Newsroom опинилися знімки проєкту реконструкції. Згідно з фото, до будівлі планують зробити прибудову зі скляними фасадами, збільшивши кількість поверхів. Також запланована реконструкція фасаду та прилеглої території. На зображенні видно великі рекламні конструкції та дерева прямо на даху.

Newsroom спробував зв’язатися з керівництвом будкомпанії “Констракшн Груп Інтернешнл”, яка проводить реконструкцію, проте в офісі фірми категорично відмовилися від коментарів.

izobrazhenie_viber_2022-01-14_15-34-51-701.jpg

izobrazhenie_viber_2022-01-14_15-34-51-471.jpg

izobrazhenie_viber_2022-01-14_15-34-51-270.jpg

Нагадаємо, стіна будівлі на проспекті Гагаріна, 20 обвалилася 1 січня. Правоохоронці та рятувальники дізналися про надзвичайну подію лише 4 січня. В результаті обвалу стіни ніхто не постраждав. У мерії повідомили, що дозволів на будівництво біля заводу “Оргтехніка” ніхто не видавав, а власники будівлі та орендарі землі вели його самовільно.

Орендарі приміщень протягом декількох місяців були стурбовані будівельними роботами, які велися впритул до будинку, неодноразово зверталися до управляючих, оскільки в будівлі тряслися стіни, проте отримували у відповідь запевнення, що техніка безпеки дотримується і будівля укріплена.

За даними “Харківського антикорупційного центру”, президентом “Констракшн Груп Інтернешнл” є Ігор Морус, першим віцепрезидентом – колишній депутат Харківської міськради Євген Гутков.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі