Двійнята-сироти, які вижили в ДТП на харківській окружній, наново навчилися ходити

Чотирирічні двійнята Юля та Денис, які рік тому потрапили в жахливу аварію на окружній дорозі Харкова та втратили батьків, пройшли курс лікування за кордоном і повернулися додому. Про це повідомило “Суспільне Харків“.

Тітка та опікунка двійні Альона Арутюнян розповіла, що після кількох операцій діти проходили непросту реабілітацію у лікарні №17, де їх наново вчили ходити. У обох дітей були перелами стегон, у хлопчика також травми голови.

Після початку бойових дій на Харківщині міська рада запропонувала родині виїхати до Швейцарії — тоді діти все ще перебували в лікарні.

За словами опікунки, двійнята пробули у Швейцарії пів року. Зараз діти можуть бігати по майданчику для ігор.

За даними харківської обласної прокуратури, у справі про аварію отримані всі необхідні експертизи, розслідування — на фінальній стадії.

Нагадаємо, 12 січня на харківській окружній зіткнулися автомобіль Kia, який виїхав на зустрічну, та таксі Toyota Camry. В аварії загинули обидва водії та дружина водія таксі. Двох дітей-двійнят з численними травмами швидка допомога відвезла в невідкладну допомогу. У хлопчика діагностували перелом стегна, розрив селезінки, тріщину склепіння черепа та закриту черепно-мозкову травму, у дівчинки — перелом обох стегон. Пізніше з’ясувалося, що водій Kia, що протаранив таксі, тричі попадався п’яним за кермом.

Небайдужі харків’яни менш ніж за добу зібрали майже 300 тисяч гривень допомоги для дітей, які залишилися сиротами після аварії.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі