ДТП з фурою в Харкові: відомо, що розповів підозрюваний водій на допиті

41-річний чоловік, який керував вантажним автомобілем MAN, родом із Запорізької області. Про це сьогодні повідомив прессекретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

За його словами, під час допиту підозрюваного вдалося з’ясувати, що машина водієві не належить, а сам фігурант займається вантажними перевезеннями по Україні та раніше до кримінальної або адміністративної відповідальності не притягувався.

У Харківській області “дев’ятка” влетіла в дерево: водія вирізали рятувальники

“У водія вантажівки MAN взяли кров та сечу на хімічний аналіз. Згідно з медвисновком, чоловік перебував у стані наркотичного сп’яніння опіатами та канабіноїдами. Спочатку досудове розслідування було розпочато за частиною 3 статті 286 КК України. Після того, як з’ясувалося, що водій був у стані наркотичного сп’яніння, кваліфікацію змінили та справу розслідують згідно з частиною 4 статті 286 (“порушення правил безпеки дорожнього руху особою, керуючою транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння, що спричинило смерть кількох постраждалих”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років”, — повідомив Дмитро Чубенко.

У центрі Харкова водій розбив кілька машин та зник (Відео)

За його словами, під час допиту водій фури повідомив, що не розуміє, як потрапив у ДТП.

“Зараз чоловік затриманий і знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання. Найближчим часом йому вручать підозру за частиною 4 статті 286 КК України. Сьогодні співробітники прокуратури направлять клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою”, — зазначив Дмитро Чубенко.

В результаті аварії на окружній, яка сталася 25 листопада, загинули 49-річний водій автомобіля Таксі та двоє пасажирів — 49-річна жінка та трирічна дитина. Також травми отримали водій та пасажир Chevrolet Nubira і водій ще одного вантажного автомобіля, в який врізався MAN. Зараз вони знаходяться в лікарні. Водій кросовера Suzuki SX4 від медичної допомоги відмовився.

Нагадаємо, 30 червня в Харкові на Лозовеньківському проспекті зіткнулися маршрутка, легковик і фура. За даними слідчих поліції, водій ВАЗ-2108 виїхав для обгону на зустрічну смугу та врізався в маршрутку, що їхала з Харкова в Черкаську Лозову. Від удару легковик відкинуло назад та вона зіткнулася з вантажівкою DAF. В результаті аварії 10-річний хлопчик отримав забої голови. Дитину доставили в лікарню – але після медичного огляду – відпустили додому.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі