“Дух України”: лікарка з Харкова потрапила на обкладинку журнала “Time”

Журнал “Time” назвав людиною року президента України Володимира Зеленського та “український дух”. На обкладинку одного з найвпливовіших видань у США і світі поряд з іншими українцями потрапила педіатр, керівник Харківського регіонального перинатального центру Ірина Кондратова.

“За доведення того, що мужність може бути такою ж заразливою, як страх, за спонукання людей і націй об’єднатися на захист свободи, за нагадування світу про крихкість демократії — і миру — Володимир Зеленський і дух України стали Людиною 2022 року за версію TIME”, – повідомило видання.

Сергія Жадана нагородили Премією миру в Німеччині

Нагадаємо, що Ірина Кондратова також увійшла до проєкту ВВС “100 жінок” у 2022 році. Попри постійні обстріли Харкова, лікарку та її команда продовжували невтомно піклуватися про вагітних жінок, новонароджених та матерів у обласному перинатальному центрі. Вони облаштували пологову палату в підвалі лікарні та ризикували життям, щоб виходити немвлят у реанімації. У березні керівниця перинатального центру отримала від футболіста Девіда Бекхема доступ до його сторінки в Інстаграм, де вона публікувала інформацію про проблеми, з якими стикаються лікарі й пацієнти під час бомбардувань Харкова.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі