“Два місяці до декрету”: харківська студентка, яка критикувала українську мову, просила не звільняти її – активіст

На записі, опублікованому на каналі активіста Сергія Стерненка, дівчина заговорила державною мовою.

У мережі YouTube опублікували запис розмови. На ній спілкуються дівчина з голосом, схожим на голос студентки харківського ЗВО, яка раніше розкритикувала державну мову, і чоловік, якого вона називає Віктором Федоровичем. Імовірно, співрозмовником студентки був керівник Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта.

 

 

Зі словами “до декрету залишилося два місяці”, дівчина просить не звільняти її з роботи. На що чоловік каже: “Мені все одно, про це потрібно було думати раніше. Якби я хоч приблизно розумів, навіщо ви це зробили, я б міг поставитися до вас якось інакше. Але я не розумію”. При цьому, чоловік стверджує, що вчинок дівчини потрапляє під статтю 161 (“порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності”) КК України, однак він “займатися політикою не бажає, оскільки це справа правоохоронців”.

Харків’янка, яка стала “Міс Україна-2019”, потрапила в мовний скандал

Кореспондент Newsroom зв’язався з керівником Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, проте Віктор Забашта відмовився коментувати ситуацію, пов’язану з висловлюваннями Маргарити та поклав трубку.

Нагадаємо, 16 червня в мережі з’явився запис сторіс, на якому дівчина, на ім’я Маргарита розкритикувала державну мову, оскільки у ЗВО їй довелося писати курсову українською. Згідно з даними сторінки в Instagram, студентка навчається в Харківському національному педагогічному університеті імені Сковороди та працює в службі швидкої допомоги.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі