Двох працівників «Харківгазу» з Куп’янська підозрюють у колабораціонізмі

Правоохоронці викрили ще двох пристосуванців, які працювали на ворога під час окупації Куп’янська. Колаборантами виявились двоє співробітників Куп’янської дільниці Куп’янського територіального підрозділу АТ «Харківгаз».

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, один із підозрюваних — 39-річний інженер вказаного підприємства, інший — старший майстер. За даними слідства, чоловіки налагодили відносини з окупаційною адміністрацією та влаштувались на роботу до так званого «государственного предприятия «Купянский участок газоснабжения ТП АО «Харьковгаз», створеного на базі українського підприємства.

Новини компаній

Колаборанти, маючи спеціальні технічні знання, навички у сфері газопостачання, сприяли налагодженню незаконного транспортування газу до населених пунктів, які на той час перебували під окупацією рф.

Фігурантам заочно повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Наразі підозрювані переховуються від слідства. Вирішується питання щодо оголошення їх у розшук.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі