Екс-поліцейський підозрюється у зраді: передавав дані про військових на окуповану територію

Харківська обласна прокуратура підготувала та передала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього працівника поліції за звинуваченням у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (згідно з ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За результатами досудового розслідування встановлено, що колишній помічник чергового сектору реагування патрульної поліції відділу поліцейської діяльності №1 Куп’янського районного відділу поліції ГУНП Харківської області під час окупації смт Шевченкове перейшов на сторону ворога.

Спочатку він працював у поліції, патрулював селище, затримував осіб та реєстрував заяви та повідомлення про злочини. Також він брав участь у створенні та охороні “поліції” на окупованій території.

Пізніше зрадника призначили до “Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области”, де він працював як “исполняющий обязанности участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции”.

У Харкові затримали групу велосипедистів, які виявилися коригувальниками ударів РФ

Заради задоволення своїх кураторів, він надавав їм інформацію про учасників АТО та співробітників СБУ, яких знаходив у своїх базах даних. Пізніше його перевели на посаду “уполномоченным группы уголовного розыска Пункта полиции №2 (дислокация пгт Шевченково)”.

За свою “роботу” на боці окупантів, він щомісячно отримував 45 тисяч рублів.

Судове засідання стосовно колишнього правоохоронця буде проведено в Орджонікідзевському районному суді міста Харків.

Під час досудового розслідування у справі діяли слідчі другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід здійснював другий оперативний відділ Територіального управління ДБР у місті Полтава, а також залучалося Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Управління Служби безпеки України в Харківській області.

Коментарі