Ексдиректора Куп’янського водоканалу оштрафували за співпрацю з росіянами

Суд визнав винним у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України) колишнього директора КП “Куп’янський водоканал” та призначив покарання у виді штрафу в 170 000 гривень із позбавленням права займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк 11 років, з конфіскацією всього майна. Про це стало відомо з вироку Київського райсуду міста Харкова від 26 січня.

За інформацією Харківського антикорупційного центру, мова йде про Олександра Ніконоровича Гонтаря.

До повномасштабного російського вторгнення в Україну він займав посаду директора КП “Куп`янський водоканал”. У червні 2022 року окупаційна адміністрація держави-агресора закрила водоканал та звільнила Гонтаря з посади директора. Буквально одразу Гонтаря за добровільною згодою призначили “исполняющим обязанности директора КП “Купянский водоканал”, яке створили представники окупаційної адміністрації. Підприємство проводило господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором.

Розклеював агітлистівки і закликав воювати проти України: у Харкові заочно судитимуть депутата-колаборанта з Куп’янська

Гонтар брав участь у засіданнях, службових нарадах окупаційної адміністрації, а також здійснював агітацію та підбір кадрів для працевлаштування у новостворене підприємство.

На суді Гонтар свою провину визнав. Він зазначив, що в окупації підприємство частково не працювало, не працював абонентський відділ із 40 осіб, комунальні платежі з населення за послуги з водопостачання та водовідведення не приймали. 

“Слюсарі ходили на роботу усувати пошкодження. З 216 працівників частина ходила на роботу, робота продовжувалася”, – сказав Гонтар.

Він підтвердив, що дійсно писав заяву про прийняття його на посаду до КП “Купянский водоканал”, складав та підписував документи на ім`я “и. о. главы временной гражданской администрации Купянского района”, брав участь у нарадах, засіданнях, оскільки вважав за необхідне боротися за екологію та просив надати можливість очистити каналізаційні стоки міста. 

У 2020 році Олександр Гонтар балотувався до Куп’янської міськради від “ОПЗЖ”, але депутатом не обрався.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі