Ексголова ХОДА Кучер не зміг довести, що у нього є 77 біткоїнів: чиновнику загрожує відповідальність

Голова НАПКА Олександр Новіков просить Кабмін провести службове розслідування щодо екскерівника Харківської області. Про це повідомляє пресслужба відомства.

У своїй декларації діючий керівник Державної регуляторної служби вказав, що володіє 77 монетами Bitcoin. При цьому держслужбовець не зміг надати публічну адресу криптовалюти та підтвердити право власності.

Віцегубернатор Шахненко вніс до декларації недостовірні дані – НАЗК

“За даними ДФС, загальний дохід Кучера та членів його сім’ї з 2001 по 2020 рік становить всього 880 682 гривень. Зазначена інформація свідчить про те, що голова ДРС вказав недостовірні відомості про володіння криптовалютою, скоївши злочин, передбачений частиною 2 статті 366-2 Кримінального кодексу Україна (“декларування недостовірної інформації”) “, – йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим НАПКА просить Кабінет міністрів провести службове розслідування щодо Кучера та притягнути його до дисциплінарної відповідальності.

У Харкові експодатківець отримав умовний термін за неподання декларації

Нагадаємо, біткоїни Кучер задекларував ще під час перебування кандидатом на пост голови Харківської ОДА. Тоді він оцінив криптовалюту в $300 тисяч, однак після того, як біткоїни перевищили позначку в $50 тисяч, вартість такого активу виросла приблизно у 110 мільйонів гривень. За актуальним курсом 77 “монет” скоштують майже 80 мільйонів. Для порівняння, за рік на посаді керівника області Кучер заробив 518 тисяч гривень.

Коментарі