Суд взяв під варту військовослужбовців, причетних до поранення дітей на виставці зброї в Чернігові 

За клопотанням слідчих Держбюро розслідувань двом військовослужбовцям, причетним до поранення дітей в Чернігові, Деснянський районний суд міста обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці із правом внесення застави. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Військовослужбовцю, який на виставці зброї дозволив дитині натиснути спусковий гачок реактивної протитанкової гранати, та його командиру призначена застава у сумі 416 тис. гривень для кожного.

З’явилося відео моменту вибуху на виставці зброї в Чернігові

Раніше працівники ДБР повідомили про підозру цим військовим у порушенні правил поводження зі зброєю, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам (ч. 2 ст. 414 Кримінального кодекса України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, що подія трапилася 3 вересня. За даними слідства, один із військовослужбовців під час демонстрації зброї дозволив дитині взяти до рук споряджену реактивну протитанкову гранату (РПГ–26) та натиснути спусковий гачок. В результаті пострілу постраждало щонайменше дев’ятеро осіб, шестеро з яких – діти. Найважчий стан – у дворічного хлопчика.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі