Екскомбат батальйону “Слобожанщина” присвятив пісні дружині, яка померла від коронавірусу

Колишній командир добровольчого батальйону “Слобожанщина” Андрій Янголенко пише в пам’ять про дружину, ветерана АТО Інну Янголенко пісні.

У 2014-му харків’янка разом з чоловіком вирушила в зону АТО захищати Україну: несла службу на блокпостах, супроводжувала гуманітарні вантажі, охороняла правопорядок на передовій в Маріуполі та Волновасі, за що була нагороджена міністром МВС України вогнепальною зброєю за мужність та професіоналізм, відомчою нагородою “За безпеку народу” та численними нагородами громадських організацій і керівництва Національної поліції України.

Аваков вніс заставу за свого потенційного вбивцю

У 2015 році машину, в якій знаходилося подружжя, підірвали. Тоді Інна Янголенко отримала множинні поранення, буквально “повернулася з того світу”. Легені жінки серйозно постраждали під час вибуху і в жовтні 2020 року вона не змогла побороти коронавірус.

Андрій та Інна Янголенко прожили в шлюбі більш як 20 років, виростили двох синів. Один з них, як і мама, вибрав професію поліцейського.

Нагадаємо, 11 вересня в Харкові СБУ і військова прокуратура затримали екскомбата “Слобожанщини” Андрія Янголенка, а на базі батальйону провели обшук. За версією силовиків, затриманий очолив групу, яка готувала вбивства високопоставлених поліцейських, народного депутата, волонтерів та бізнесменів, зокрема тодішнього міністра МВС Арсена Авакова.

Суд призначив комбату заставу в розмірі 1,2 мільйона гривень, і наступного дня всю суму несподівано вніс Аваков.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі