Екснардепа з Харкова, який утік до РФ, оголосили в розшук

Колишньому нардепу Дмитру Святашу, який публічно підтримав російську збройну агресію проти України, оголосили підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, екснардеп є представником Харківського осередку “Партії регіонів”. Саме від цієї політсили він п’ять разів обирався до українського парламенту.

Після початку повномасштабного вторгнення він виступав на підтримку країни-агресора та виправдовував захоплення частини східних і південних районів України.

Як використовувати пігулки Синупрет®

За даними слідства, у серпні цього року фігурант опублікував на своїй сторінці в одній із соцмереж пропагандистський пост із закликом мешканців тимчасово окупованих територій Херсонської, Запорізької та Харківської областей підтримати загарбників та оформлювати російські паспорти. Колаборант стверджував, що натомість Росі «спише» кредитні зобов’язання.

Крім цього, він переконував про нібито регулярне надходження «гумдопомоги» з РФ до захоплених районів України та «відновлення» зруйнованої інфраструктури.

За оперативними даними, щоб уникнути правосуддя за вчинені злочини зловмисник втік до Росії.

Колишнього нардепа оголосили в розшук.

Раніше Дмитру Святашу висунули підозру за фактом незаконного відчуження понад 200 об’єктів нерухомості та корпоративних прав трьох українських компаній. У серпні цього року було заарештовано активи фігуранта на суму 600 млн грн. У подальшому їх передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі