Екснардепу Мураєву повідомили про підозру у державній зраді

Служба безпеки України зібрала доказову базу, щоб пред’явити підозру Євгену Мураєву, колишньому народному депутату та керівнику забороненої партії “Наші”, у здійсненні діяльності, спрямованій проти інтересів нашої держави.

За наказами слідчих СБУ, Мураєв отримав підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

За даними слідства, Мураєв, використовуючи свій контроль над телеканалом “Наш”, активно поширював кремлівські наративи в інформаційному просторі України. Його дії мали на меті маніпулювання громадською думкою та сприяння інтересам російської федерації.

Це стосувалося насамперед надання викривленої інформації щодо внутрішньої ситуації в Україні та ставлення до неї на міжнародному рівні.

15 років тюрми за штурм Бахмута отримав російський спецназівець, – СБУ

Відзначимо, що вже в лютому 2022 року було запроваджено санкції РНБО проти телеканалу Мураєва у зв’язку з його неприйнятною діяльністю.

Після проведення багатьох незалежних експертиз слідство нарешті отримало остаточні докази злочинної діяльності Мураєва проти державної безпеки України.

Наразі поліція проводить комплексні заходи з метою встановлення всіх обставин злочинів, а за зловмисника загрожує до 15 років позбавлення волі.

Зокрема, у осінньому 2022 році, співробітники СБУ здійснили обшуки у місцях проживання та офісах Мураєва, де були виявлені готівкові кошти в російських рублях, зброя, комп’ютерна техніка та мобільні телефони з доказами незаконної діяльності.

Розслідування проводиться за процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Коментарі