Експертиза підтвердила, що за кермом Infiniti був Микола Харківський – юрист

Юрист Валентин Рибін озвучив висновки експертів у справі про смертельну аварію на проспекті Гагаріна.

“Молекулярно-генетична експертиза підтвердила збіг ДНК профілю, наявного на фронтальній подушці безпеки автомобіля Infinity з ДНК профілем підлітка, підозрюваного в скоєнні смертельного ДТП”, – написав Рибін на своїй сторінці в Facebook.

snimok_ekrana_ot_2021-11-19_09-35-43.png

Раніше захисниця Миколи Харківського повідомила, що хлопець не пам’ятає, хто вів машину. В інтерв’ю журналістам його батько також запевняв, що за кермом могла бути інша людина. Однак під час засідання Київського райсуду, на якому 16-річному підлітку обирали запобіжний захід, він побічно підтвердив, що керував автомобілем самостійно. Відповідаючи на запитання журналістів, хлопець сказав, що в машині були несправні гальма і він намагався піти від зіткнення на перехресті, але машина не слухалася.

“Приймемо будь-яке рішення суду”, – мати Миколи Харківського поспілкувалася з журналістами

Нагадаємо, смертельна аварія сталася ввечері 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської. 16-річний водій Infiniti проїхав перехрестя на червоний сигнал світлофора та протаранив автомобіль Chevrolet Aveo. В результаті аварії 58-річний водій другого легковика Ігор Носов загинув на місці. Трьох пасажирів Infiniti госпіталізували до лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Зараз 16-річний Микола Харківський перебуває в СІЗО. Йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Коментарі