Експертиза підтвердила, що суддя Тандир, який на смерть збив нацгвардійця на блокпосту, був нетверезий

Голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир, маючи спеціальні юридичні знання та професійні навички, вживав заходів щодо приховування слідів алкогольного сп’яніння та унеможливлення встановлення кількості алкоголю у відібраних у нього біологічних рідинах. Проте, завдяки судово-психологічній експертизі слідство змогло довести, що обвинувачений в момент смертельного ДТП перебував у стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Також згідно з результатами іншої експертизи встановлено, що суддя їхав за кермом автомобіля на момент ДТП зі швидкістю 100 км/годину.

Голові Вовчанського райсуду, яка втекла до РФ, за держзраду загрожує довічне ув’язнення

Нагадаємо, що приблизно опівночі 26 травня суддя Олексій Тандир збив на блокпосту в Києві 23-річного нацгвардійця. Від отриманих травм боєць загинув на місці. Правоохоронці затримали голову суду. 

Правоохоронці зазначали, що чоловік мав візуальні клінічні ознаки сп’яніння, але відмовився пройти обстеження на вміст алкоголю та наркотиків в організмі. Згодом в Тандира примусово відібрали біологічні зразки.

У машині Тандира також виявили напівпорожню пляшку віскі. Суддя казав, що у вечір трагедії не пив із неї. Також він заперечував, що перебував за кермом авто.

Судді оголосили підозру за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого). Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Тандир заявив, що не заперечує свою причетність і просить вибачення у сімʼї загиблого та суспільства. За його словами, він хоче співпрацювати зі слідством і готовий понести покарання, якщо його вину доведуть.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі