Експоліцейському з Балаклії оголосили підозру в державній зраді

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації міста колишній поліцейський пішов на співпрацю з російськими військовими. Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Мешканця Харківської області засудили за підтримку російської агресії

У квітні зрадник, перебуваючи у приміщенні будівлі колишнього будинку культури, спільно з російськими військовими видавав місцевим гуманітарну допомогу від РФ, створюючи у людей хибне враження про “турботу” сусідньої держави. Згодом підозрюваний отримав пропозицію від окупантів: стати так званим “поліцейським патрульно-постової служби” в незаконному органі “Балаклейском отделе полиции”, на що він погодився. Експоліціянт патрулював місто, супроводжував російських військових та охороняв об’єкти, які мають значення для окупаційної адміністрації РФ.

Колишньому поліцейському з Вовчанська оголосили підозру у державній зраді

У зрадника була ще одна функція, яку довірили йому кремлівські представники: патрулювати місцевий ринок, поки російські військовослужбовці збирали “данину” з місцевих підприємців. 

Експравоохоронцю заочно повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі