Експрацівниця “Укрпошти” з Харківської області вкрала 2 мільйони гривень та очолила “почту” при окупантах

У ході стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області СБУ затримала ще одну поплічницю росіян. Під час захоплення частини регіону колишня працівниця регіонального підрозділу АТ “Укрпошта” добровільно приєдналась до лав окупаційної адміністрації і очолила створену загарбниками місцеву “роспочту”. Про це повідомили у пресслужбі Управління СБУ в Харківській області.

На Харківщині затримали митника, який співпрацював із рашистами (Фото)

Невдовзі після “призначення” колаборантка обікрала одне з міських відділень “Укрпошти” і передала агресорам майже 2 млн грн, сплачених мешканцями за послуги держпідприємства. Крім того, зловмисниця виконувала ворожі завдання щодо формування підконтрольної рф поштової мережі у містах Балаклія та Ізюм.

Для “запуску” поштових відділень у захоплених містах колаборантка намагалась відновити зв’язок зі своїми колишніми колегами, які виїхали за межі області. Від них вона планувала отримати електронні ключі доступу до систем адміністрування і баз даних абонентів. Також вона закликала інших поштових працівників добровільно переходити на бік ворога та передавати на баланс рф державне майно “Укрпошти”.

Після звільнення регіону зловмисниця намагалась переховуватись від правосуддя. Втім колабрантку викрили. Їй повідомили про підозру у колабораційній діяльності та взяли під варту. Колишній поштарці загрожує до 10 років ув’язнення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі