Фермер з Харківщини створив броньований безпілотний трактор, щоб розмінувати поля

Місцевий аграрій з Харківської області, Павло Григорченко, підготував трактор до роботи в полі в деокупованому селі Граковому, захищаючи його від російських мін. З боків трактора обшиті металом з російської БМП та дерев’яними брусами, а радіокерування дозволяє механізаторові дистанційно керувати ним за допомогою пульта та монітора. За допомогою цього трактора можна прибрати бур’яни на полі, і його використовують для розмінування землі.

“Трактор має газ, повороти праворуч і ліворуч, увімкнення і вимкнення автопілота”, — пояснює Григорченко, додавши, що за сильного вітру можуть виникнути деякі проблеми, але за ясної погоди видимість ідеальна. Зв’язок з трактором встановлюється через антени, радіус дії яких становить до 2 кілометрів.

В окупованому Мелітополі підірвали тепловоз, яким загарбники доставляли паливо

Коли зв’язок із трактором погіршується, механізатор піднімається в ковші навантажувача на висоту. Власник аграрного підприємства, Олександр Кривцун, не знає, скільки мін ще потрібно знешкодити на його полі, оскільки в Граковому він має 2 тисячі гектарів землі.

“У саперів зараз завдання розмінувати лінії електропередач і газопроводи населенню. Вони не встигають, ще й ми просимо допомоги. Тому вирішили щось зробити, щоб вийти в поле й самим розмінувати”, — каже Кривцун.

Обладнати трактор, якому понад 30 років, необхідним обладнанням для радіокерування коштувало близько мільйона гривень, говорить підприємець.

Коментарі