Фотографував місця розташування ЗСУ: у Києві затримали російського навідника (Фото)

Про це 25 липня повідомили у Офісі Генерального прокурора України.

За даними слідства, з квітня мешканець Києва добровільно збирав дані та фотографував місця дислокації ЗСУ та територіальної оборони. За допомогою одного із месенджерів чоловік передавав інформацію громадянці РФ. Жінка була на тимчасово окупованій території Донецької області як спеціальний кореспондент одного з російських ЗМІ, акредитованого в так званому міністерстві інформації “ДНР”.

Щоб залишатися непоміченим, фігурант використовував різні номери мобільного зв’язку, а також листувався з громадянкою РФ із застосуванням умовних слів-паролей.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Мешканцю Києва вручили підозру за статтею 114-2 (“несанкціоноване розповсюдження інформації про розміщення ЗСУ”) КК України. Під час обшуку у чоловіка вилучили мобільний телефон та комп’ютерну техніку.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі