У Харкові після реконструкції частково відкрили зоопарк (Фото, Відео)

В зоосаду провели перші екскурсії. Оновлений зоопарк відкрився 23 серпня.

Першими відвідати звіринець змогли діти з інвалідністю, комунальники і журналісти. На територію пускали тільки за іменними запрошеннями, а людей, які приїхали з інших міст, волонтери всередину не пускали. Зараз в зоопарку відвідувачів чекають два види екскурсій: “Стежка тигра” і “Африканська савана”. Згодом тут обіцяють збільшувати кількість відвідувачів і кількість турів.

У Харкові квитки до зоопарку розігрують у лотереях

У мерії нагадали, що зараз потрапити на екскурсію можна тільки за запрошеннями, які видають пільговикам. Найближчим часом тури проведуть також для дітей працівників комунальних підприємств, а у вересні харків’яни зможуть записатися на екскурсії онлайн. Жителі інших міст країни зможуть потрапити до харківського зоопарку не раніше жовтня. Секретар міськради Ігор Терехов назвав вартість квитків для гостей міста. Так, квиток для дорослого відвідувача коштуватиме 200 гривень, а дитячий – вполовину менше – 100 гривень.

 

Нагадаємо, в звіринці, який закрили на реконструкцію ще п’ять років тому, планують перейти від антропоцентричної концепції (при якій на перше місце ставляться інтереси відвідувачів) до біоцентричного підходу (основний акцент – інтереси тварин). На території облаштують 14 експозицій.

Стало відомо, скільки витратять на будівництво харківського зоопарку в 2021 році

Найбільшим вольєром стане “Африканська савана”. Тут мешкатимуть жирафи, страуси, саванні зебри і блакитні гну. По сусідству розташується комплекс “Африканське сафарі”. Він включтиме три споруди: в першій розмістяться хижаки, у другій – пелікани і баклани, а в останній – бегемоти, нільські крокодили, ієрогліфовидні пітони та інші тварини. Харків’яни і гості міста цілий рік зможуть побачити скорпіонів, павуків і плазунів. Їх поселять в капітальному критому тераріумі. Ще однією експозицією, яка працюватиме постійно, стане океанаріум.

Коментарі