“Гімн рф був рінгтоном на будильник”: керівник СБУ розповів про затриманих “кротів” у лавах служби з Харкова

Керівник Харківського інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ, полковник Юрій Рябуха, якого у серпні затримали за державну зраду, виявився не просто російським агентом, який збирав інформацію для ворога, а був резидентом, у якого на зв’язку були інші персони. Про це в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” розповів в.о. голови СБУ Василь Малюк.

“До речі, деталь, яка демонструє рівень цинізму – в нього на смартфоні гімн рф був рінгтоном на будильник”, – зазначив керівник спецслужби.

За його словами, є й інші затримані ворожі агенти, зокрема, співробітник аналітичного підрозділу Харківського управління СБУ, який передавав інформацію росіянам.

Василь Малюк також розповів, що колишній очільник харківського облуправління СБУ Роман Дудін 25 лютого виїхав з Харкова до Києва, “залишивши особовий склад фактично без керівника у найгарячіший момент, і повернувся назад лише 2 березня”.

“І після цього ще дозволяв собі розповідати якісь речі на загал і записувати відеозвернення”, – зазначив Василь Малюк.

Ексголову Харківського СБУ, підозрюваного у держзраді, залишили під вартою

Нагадаємо, що за даними слідства, підозрюваний у держзраді тимчасово виконуючий обов’язки начальника Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (Харків) упродовж лютого – березня 2022 року схиляв військовослужбовців не чинити опір збройним силам РФ та перейти на бік ворога.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі