Главу Харківської ОДА звинуватили в тиску та погрозах депутатам від “Слуги народу”

Нардеп Павло Сушко та керівник фракції “Слуги народу” в облраді Тетяна Єгорова-Луценко звинуватили главу ХОДА Айну Тимчук у тиску на депутатів. Фотографії листування парламентарія з колегами були опубліковані в Telegram-каналі “Через плече”.

Айна Тимчук виділила землю 90-річній бабусі колишнього чоловіка, яка “роз’їжджає” на Porsche

Акаунт “Паша Сушко” звернувся до колег у чаті “Національна рада громад”. Автор повідомлення стверджує, що ситуація в Харкові “досягла межі” й в неї потрібно втрутитися. За його словами, депутатам обласної ради та їх сім’ям погрожують фізичною розправою. У пресслужбі парламентарія нам не змогли підтвердити або спростувати, чи є Павло Сушко автором повідомлення, і запропонували звернутися до Тетяни Єгорової-Луценко.

196232846_3897675330355417_4878512235769518768_n.jpg
Павло Сушко. Фото: Facebook

Глава фракції “Слуги народу” в облраді заявила, що депутатам справді погрожують. Протягом двох діб від народних обранців вимагають зняти Єгорову-Луценко з посади та вибрати нового керівника.

“Я не можу озвучувати прізвища депутатів, яким надходять погрози. Люди бояться за свої родини, роботу. Вночі приїжджали до депутата, який живе в 150 кілометрів від Харкова, і до 00:30 розповідали їй, за кого “треба “голосувати”, – стверджує Тетяна Єгорова-Луценко.

pogodzenna-kopia_5f2815a90f673.jpg
Тетяна Єгорова-Луценко. Фото: Facebook

За словами харків’янки, на її місце пророкують депутата Анатолія Гацька. Раніше він очолював Зміївську РДА (під час губернаторства Арсена Авакова), а в попередньому скликанні представляв “Блок Петра Порошенка”. До тиску на членів фракції, стверджує Єгорова-Луценко, може бути причетна голова ХОДА Айна Тимчук.

“Запрошувала вона мене на розмову та чи просила скласти повноваження? Ні. Запрошувала вона депутатів? Так. Мені дзвонили й говорили про це”, – заявила член політради “Слуги народу”.

6c728fb7-7a27a03af06c87379319a70620d2f163.jpg
Айна Тимчук і Володимир Зеленський. Фото: сайт голови країни

Newsroom звернувся за коментарем до голови ХОДА Айни Тимчук, проте вона запропонувала зв’язатися з нею після 16:00. Проте, редакція прийняла рішення випустити даний матеріал, тому що засідання фракції “Слуги народу” призначено на 15:00. Якщо після голова ХОДА прокоментує звинувачення на свою адресу, ми доповнимо цю статтю або висвітлимо позицію чиновниці в новій.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі