Голова ОТГ Харківській області нарахував собі 200 тисяч гривень зарплати (Відео)

У Харківській області голова Безлюдівської об’єднаної територіальної громади виписав собі 200 000 гривень зарплати, включивши до неї премію за високі досягнення, матеріальну допомогу та кошти на оздоровлення. Однак мешканці громади обурені тим, що голова отримує такі гроші, оскільки не бачать жодних поліпшень у своїх населених пунктах, йдеться у сюжеті “Факти ICTV”.

Під Харковом у голови сільради знайшли мільйони в господарській сумці

Депутат місцевої селищної ради Ірина Чуб, яка голосує проти премій, обурюється, що вулиці селища Безлюдівка завалені купами сміттям. Відходи лежать навіть в самому центрі, навпроти будівлі селищної ради. “З березня місяця ми б’ємося над створенням власного центру дитячої та юнацької творчості, інклюзія, це такі злободенні питання, але чуємо, що це недоцільно”, – розповіла депутат.

bezlyud.jpg

Голова ОТГ Микола Кузьмінов виписує собі 150-відсоткову премію вже не перший місяць, також нараховує надбавки своїм заступникам. За словами Ірини Чуб, за рік тільки премій чиновникам набігає до 9 мільйонів гривень.

Окрім сміття, мешканці Безлюдівки скаржаться на непридатну навіть для купання воду з-під крана, розбиті дороги, відсутність пішохідних переходів та дорожніх знаків. Проблеми є і в десяти селах, які входять до складу ОТГ, наприклад в Лизогубівці немає освітлення на вулицях. Жителі села зверталися з цим питанням до голови, але проблему не вирішили.

Голова ОТГ Микола Кузьмінов відмовився спілкуватися з кореспондентом, втік та закрив за собою двері в кабінеті. Люди мають намір звернутися в поліцію, щоб правоохоронці розібралися в законності такого збагачення чиновників.

 

 

 

У Харкові голова суду купила квартиру за 1,7 мільйона гривень

Нагадаємо, у Харківській області на хабарі попався виконуючий обов’язки голови ОТГ у Куп’янському районі. За даними слідства, до чиновника звернувся чоловік з пропозицією провести спортивні змагання на території громади. Керівник громади запросив за це 50 тисяч гривень, обіцяючи не перешкоджати турніру та видати необхідний дозвіл. Для передачі грошей задіяли місцеву підприємницю. Однак правоохоронці викрили схему та з’явилися до В.О. голови ОТГ під час отримання хабаря.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі