Голова ОТГ вимагав 50 тисяч за дозвіл провести спортивний турнір – прокуратура

У Харківській області будуть судити посадова особа і підприємницю. Їм інкримінують одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб. Про це повідомили в прес-службі обласної прокуратури.

Похоронний букет і шантаж: в Харкові чоловік вимагав у колишньої співмешканки гроші

За даними слідства, до виконуючого обов’язки голови ОТГ в Куп’янському районі звернувся чоловік з пропозицією провести спортивні змагання на території громади. Фігурант запросив 50 тисяч гривень. За цю суму він обіцяв не перешкоджати турніру і видати необхідний дозвіл. Для передачі грошей задіяли місцеву підприємницю.

Однак силовики затримали в.о. голови об’єднаної територіальної громади. 20 жовтня справу проти нього і посередниці направили в суд. Їм інкримінували злочин, передбачений статтею 368 КК України (“одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб”). У разі, якщо вина фігурантів буде доведена, їм загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

hop_nepravomirnavygoda3_2.jpg

Фото: пресслужба областной прокуратуры

Нагадаємо, раніше в Харкові на проспекті Незалежності силовики затримали п’ятьох чоловіків, підозрюваних у вимаганні. За даними слідства, члени місцевої ОПГ вимагали у голови товариства в селищі Панютине перереєструвати на них своє підприємство. Переконували бізнесмена побоями і погрозами, що в разі відмови постраждають члени його сім’ї. Фермер звернувся в поліцію. На наступній зустрічі вимагачі повідомили підприємцю, що він повинен передати їм $700 тисяч. Фермер передав спочатку $100 тисяч, а після отримання другої частини суми в готелі Kharkiv Palace банду затримали.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі